joi, 1 august 2013

Medicina e interesantă ! Dovezi virtuale.



Cred că toți am fost fascinați la un moment dat de acele: „Știați că...” despre corpul uman. Pentru cei care vor să se adâncească mai mult în curiozitățile corpului uman, pentru cei care vor să-și dea seama dacă medicina e suficient de interesantă și provocatoare pentru ei, pentru studenții care încearcă să găsească suporturi virtuale pentru a înțelege mai bine cum funcționează organismul, pentru cei bolnavi care vor să îți înțeleagă mai bine boala și corpul, pentru cei interesați de propria sănătate, pentru voi - toți cititorii acestui blog, am pregătit o colecție de site-uri cu videoclipuri-animații interesante.

Acestea sunt doar ce am adunat eu de-a lungul anilor, nu garantez că ar fi cele mai bune, dar sunt un început. Țin să precizez că site-urile sunt în engleză, dar am încredere că aveți cunoștințele elementare din această limbă.


Titlul spune totul. Acoperă sistemul nervos, musculo-scheletal, circulator și respirator, digestiv și reproducător, plus câteva despre cum reacționează corpul la boli și răniri.

Practic acesta este site-ul de prezentare a unei firme care oferă servicii de creare de animații 3D medicale. Dar în portofoliu de prezentare se găsesc câteva videoclipuri extraordinar de bine făcute. Subiectele sunt destul de variate: despre ARN, fertilizarea în vitro, tratamentul laser, bacteriofagi, cum funcționează vaccinul și altele. 

Din nou un portofoliu de prezentare, din această cauză animațiile, deși numeroase, nu sunt organizate pe nici o categorie. Plus că scrie mare pe fiecare videoclip : Sample use only. 
Pentru suporturile interactive oferite, faceți clic pe : Interactiv Multimedia. Nu sunt foarte multe, dar poate vă sunt de folos.
Un site care oferă un corp uman virtual pe care poți să înveți interactiv ( e conceput să faciliteze educația copiilor). Tot pentru copii au o secțiune specială pentru educarea acestora înspre igienă sau înțelegerea corpului.  
O bibliotecă vastă, de peste 6500 de afecțiuni explicate pe înțelesul tuturor,  plus explicarea procedurilor medicale (operații, biopsii) prin animații . Aș putea spune că este un site foarte bun pentru educarea populației. Mai bine organizat ca ale noastre. 
Vă recomand să îl explorați din plin, acum am ajuns în anul 6 de facultate și încă mai pot învăța din ceea ce oferă ei. 
BBC oferă o mulțime de platforme interactive despre corpul uman, împreună cu joculețe. Plus  noțiuni de psihologie, chestionare despre memorie, emoții, personalitate, etc. 


Există o groază de materiale de genul acesta pe internet. Tot ce trebuie să faceți e să le căutați, iar dacă pe google rezultatele sunt prea generale și produc confuzie, încercați să căutați în primul rând în limba engleză (au mult mai multe materiale), iar în al doilea rând să explorați prin site-uri care pot să ghicească mai bine ce vă interesează. Eu una folosesc pearltrees.com ca să adun la un loc site-uri care mă interesează ( în loc de pinterest.com , deși nu îl recomand că merge foarte greu și se tot blochează), care oferă posibilitatea de a căuta site-uri după interes. Sau accesați site-uri gen reddit.com, stumbleupon.com care facilitează găsirea site-uri potrivite intereselor voastre (fie ele medicale sau nu).

Sper să vă fie de folos această postare.
Aștept feedback. :)

3 comentarii:

  1. Claudiu4.8.13

    foarte interesante siturile , as mai adauga si eu unul www.zygotebody.com este un body browser .

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim30.8.13

    Salutare!! Imi plac foarte mult postarile tale.Ai putea sa imi oferi un email pentru ca as vrea sa iti pun o intrebare la care sunt sigura ca ma poti ajuta cu un raspuns.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întrebare pe care nu vrei să o afişezi aici? ok... teodoraperju@gmail.com

      Ștergere