vineri, 13 februarie 2009

...

Dupa ce am citit niste bloguri referitoare la Valentines Day, parerea barbatilor, incerc acum o varianta feminina. (ma iertati, dar nu am reusit)
De ce vor femeile sa se simta special de V-day? Din acelasi motiv pentru care orice altceva trebuie sa fie special. Petru ca Mass media promoveaza. Trebuie sa cheltuiesti sa arati ca iubesti. Trebuie sa cumperi inimioare de plus, sa mananci doar chestii in forma de inima s.a.m.d. Pentru o tipa ceva mai detasata ca mine, care a vazut o inima adevarata, inimioarele parca nu mai au acelasi farmec. Nu pot spune ca nu sunt o romantica, dar prefer dovezi adevarate de iubire, nu cumparate. Cum ar fi un zambet la momentul potrivit, o strangere de mana, o privire...adevarul e ca le observam usor. Si ne fac sa ne simtim bine.
Am vazut variate persoanaje, care mai de care mai innebunite de V-day. Colege care practic faceau colectie, si vanau baieti doar pentru a primi ceva cu aceasta ocazie. Is cam aceleasi fete pe care le vezi in cele mai stupide pozitii pe hi5, ca mai apoi sa ajunga impreuna cu baietii lor pe http://pitzipoanca.org/ sau http://cocalari.com/ . Dar hai sa fim realisti. Ei se baga in seama intre ei... noi putem doar sa radem. (recomand site-urile, remediu pentru plictiseala).
Fetele in general simt nevoia sa fie iubite, si atunci cand aceasta lipseste gasesc diferite moduri de a se manifesta. Scuza cea mai des folosita sunt zilele promovate, 14 feb, 1 si 8 martie. Cand se agata de iubitii lor si le dau ultimatul. Imi arati acu ca ma iubesti sau gasesc altu. (ma intorc din nou la pitzipoance, poate ar trebui sa fac articol separat). Dar mie sincer mi-ar parea rau sa astept o singura zi din an sa fiu iubita.
Din punctul meu de vedere, al unei fete cu capul pe umeri (zic eu), femeile adevarate nu au nevoie de Sarbatoarea Sf. Valentin, ele vor sti intotdeauna sa se faca iubite in fiecare zi.
Dar ma intorc la Pitzipoance caci vad ca ma obsedeaza ideea.
Definitie: gagica super tare, de bani gata care se da in poze teribilistice cu fundaluri penibile pentru a le pune pe hi5 sau alte site-uri de genu cu scopul de a atrage gagii.
Sunt pro arte vizuale. Cam tot ce tine de imagistica imi atrage interesul. Pozele sunt varianta cea mai accesibila, iar portretele sunt cu atat mai sublime cu cat mai greu de realizat. Aceste poze, sunt cosmarul meu.
Recunosc, multe fete practica acest sport. Recunosc, multe ajung sa fie penibile. Mi-am facut si eu poze care mai de care mai artistice, am practicat sesiuni foto cu prietenele. Dar din fericire nu am ajuns penibila, si nici nu intentionez. In ideea noastra, a fetelor. de a fi frumoase, incercam sa ne ascundem defectele. Mai ales ca “piata” e plina de variantele barbie-doll. Si din pacate aungem sa vindem falsuri.
Mi se pare cu atat mai trist cu cat cunosc astfel de personaje, si vad in ele potentialul de a ajunge ceva. Dar nu stiu tratamentul minune care sa ne scape de boala asta contagioasa. Societatea face o irezistibil de stralucitoare, iar oitele urmeaza fara a-si mai pune capusoru la contributie.
Citisem intr-o carte despre istoria frumusetii, prin cate au trecut femeile de-alungul anilor pentru acest ideal. M-a impresionat cat de controversat era considerat machiajul. Cat era de blamat pentru ca ascundea si falsifica frumusetea adevarata. Machiajul fiind doar unealta femeilor de strada. Sau cat de revoltatoare a fost pentru societate nu stiu ce actrita care a purtat pentru prima data pantaloni. Si a facut accesibil femeilor acest articol. Cat de stricta era in general tinuta vestimentara.
Am trecut de la justificarea femeilor de Sf. Valentin, la condamnarea lor in postura de pitzipoance. Se pare ca mi-am spus doar oful, nu stiu cum sa denumesc acest post. Astept sugestii...

Un comentariu:

  1. Anonim13.2.09

    Nu stiu cum sa il denumesti. de fapt nu are nici o importanta...
    Dar pan la urma esti anti Valentine's day? sau nu?
    Eu sunt anti 14, pro 24! Hai dragobete. De ce?
    Poate pentru ca inca nu este atat de industrializat si pentru ca este o varianta romaneasca care nu implica shopping si mall si stupide casatorii pentru o zi.
    Tam Tam's Day asta e Valentine's day si Halloween.
    Asa ca TamTam Bum Bum :http://www.teluric.net/news/sf-valentines-day/

    RăspundețiȘtergere